Naar inhoud

Praktisch

Rechtshulp
Kerkstraat 1A
2230 Herselt
014 54 89 91
rechtshulpwesterlo@pandora.be

Openingsuren

De OCMW-jurist zetelt in het OCMW van Herselt elke 1ste, 3de en 5de donderdag van de maand tussen 13.00 en 16.00 uur.
Je kunt hem ook in Hulshout, Meerhout, Laakdal en Westerlo consulteren. Op de website van het OCMW van Herselt vind je de juiste zitdagen.

Rechtshulp

Wie juridische vragen heeft, kan terecht op de juridische dienst. De jurist staat ten dienste van alle inwoners van Herselt en zal iedereen op juridisch vlak voorthelpen. Bovendien is elke consultatie gratis.

Je kan langskomen voor gewoon wat informatie of een advies over een bepaald juridisch onderwerp, maar evengoed om een contract, een ingebrekestelling of een verzoekschrift voor de rechtbank te laten opstellen. Als de jurist je in bepaalde gevallen niet zelf kan verderhelpen, verwijst hij je door naar een gespecialiseerde dienst of een advocaat.

In het geval van conflicten zoals burenruzies wordt getracht om een uitdeining van het conflict te voorkomen eerder dan dit uit te vechten voor de rechtbank. Contact opnemen met de tegenpartij, bemiddelen, doorverwijzen naar gespecialiseerde hulpverlenende instanties, het aanraden en begeleiden bij een minnelijke schikking, dit zijn vormen van hulpverlening die veel worden toegepast door de OCMW-jurist.